vrijdag 7 augustus 2020

HALLE - Kunstwerk langs Zennepad

Kunstwerk voor nieuw landschapspark
De stad Halle heeft groen licht gegeven voor de realisatie van een kunstwerk in het landschapspark. Dat langgerekte park zal een groen en blauw lint vormen tussen de deelgemeenten Lembeek en Buizingen. Om een geknipte kunstenaar te vinden, doet de stad Halle een beroep op het ‘Platform Kunst in Opdracht’ van de Vlaamse Overheid
©RNZ Kunst in het huidige Albertpark LUC VANRUYSSEVELT.
Vandaag is de Zenne niet zichtbaar aanwezig, toegankelijk en beleefbaar. De stad Halle wil daar verandering in brengen met het zogenaamde landschapspark : een langgerekt groen park van Buizingen tot Lembeek met de Zenne als blauwgroene drager. "Het park zal bijdragen aan een duidelijke Halse identiteit en zal de woon- en leefkwaliteit van de stad aanzienlijk opwaarderen. Dit past in het bredere plaatje van het strategisch project van de Zennevallei, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, de Vlaamse Overheid, de stad Halle en de gemeenten Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel om de leefkwaliteit in deze regio te verbeteren/verhogen." zegt het schepencollege daarover.
Binnenkort  komt er eeen statisch kunstwerk" langs het Zennepad, meer bepaald op de oude compostsite.


Langs de overkant van de Zenne komt er bovendien een picknickplek met zicht op het kunstwerk. In de onmiddellijk omgeving zal je ook kunnen genieten van het nog aan te leggen speelbos en Zenneterras.
Hoe zal het kunstwerk eruitzien?
Dat is voorlopig nog een raadsel. Ook is het nog niet duidelijk wie het kunstwerk maakt. De stad schakelt het ‘Platform Kunst in Opdracht’ van de Vlaamse Overheid in,  dat steden en gemeenten begeleidt in hun zoektocht naar de meest geschikte kunstenaar. Zo zullen "een artistiek deskundige en een selectiecommissie" onderzoeken welke kunstenaar het best aansluit bij de visie en verwachtingen van het Landschapspark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten