vrijdag 19 juli 2024

Magische wandelweg door de Molenbeekvallei



Molenbeekvallei eindelijk bewegwijzerd  
 Ontdek de verborgen kleine charmes van de Molenbeekvallei tussen Rode (bron) en Lot (monding in de Zenne) voor het eerst of opnieuw. Want er is al enige maanden een volledig wandelpad bewegwijzerd, op initiatief van de Vlaamse Landmaatschappij. Nog te weinig bekend, vinden wij. Onverhoopte nostalgie voor oudere streekgenoten, een brok streekgenot voor jongere generaties. Te (her)ontdekken in groep of op je eentje.  Begin er aan in de nazomer...
 

Molenbeekpad

 

Het Molenbeekpad (16km) loopt van het Zoniënwoud tot aan de Zenne, parallel met de Molenbeek. Het logo geeft de richting aan: groen naar het Zoniënwoud, blauw naar de Zenne. Langs het Molenbeekpad zijn er verschillende rustplaatsen en 8 infoborden. Zowel in het Zoniënwoud als in Lot sluit het wandelpad aan op bestaande wandelroutes.


De vallei van de Molenbeek staat symbool voor de bloeiende papiernijverheid tussen Zenne en Zoniën. Het grote natuurlijke verval van de Molenbeek zorgde voor voldoende waterkracht. De nabijheid van Brussel bracht een enorme vraag naar papier met zich mee. Zo ontstonden er op de Molenbeek en haar zijlopen 21 watermolens. Daarvan kan je de nog resterende sporen (her)ontdekken. Maar ook landschap en natuur verdienen gekoesterd en bewaard te worden.
 


De Vrienden, wie, wat en waarom

De Vrienden van Zenne en Zoniën houden van hun  streek.

Zij brengen u graag relevant nieuws en commentaar over natuur, cultuur, milieu en erfgoed tussen Zenne en Zoniën

 
Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten