maandag 23 september 2024

Borrendelle nieuwe Trage Weg in Beersel: maak kennis

 

Wandeling Dag van de trage weg 20 oktober 2024

Op de Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, natuurliefhebbers en andere levensgenieters op pad langs bekende en onbekende paadjes. De Natuurgidsen Zuidwest Brabant en Visit Beersel organiseren dit jaar 2024 een mooie wandeling in Beersel, deelgemeenten Alsemberg en Dworp. 

 


Er is een nieuwe trage weg die we aan de wandelaars willen voorstellen… En dat is de Borrendelle… Gelegen in een tof klein natuurgebied, dat eigendom was en is van Woonpunt Zennevallei, ongeveer 1 ha groot en voor 100 jaar in erfpacht gegeven aan het ANB (Agentschap Bos en Natuur), dat het nu beheert.

De Natuurgidsen Zuidwest Brabant gaan de wandelaars rondleiden via een start vanaf de ingang van Visit Beersel langsheen de Alsembergse Beemd, via de Losseweg naar de Meiboomweg en zo naar de Herisemsite.

Opgelet: dit jaar moeten we tweemaal de druk bereden Alsembergsesteenweg oversteken. De Natuurgidsen Zuidwest Brabant zorgen voor een veilige oversteek, en verwachten dus van de wandelaars enige medewerking en omzichtigheid.

Nadien gaat het via Borrendelle – de nieuwste wandelweg – naar de Twistweg, Sparrenweg, deel straat naar de Zavelberg… Tweede oversteek van de Alsembergsesteenweg en via de Oude Nijvelsebaan (zeg maar een weg) naar Visit Beersel via het Broek, ook onderdeel van de Beemd+

Borrendelle Alsemberg

De wandelwegen zijn smal en ongelijk van begaanbaarheid… daarom is het niet aangewezen om met buggy’s en rolstoelen de wandeling mee te doen…

Eens aangekomen in Visit Beersel is het tijd voor een goed glas geuze, lambiek, kriek of anders Beersels streekbier… dat aangeboden wordt door Visit Beersel na de wandeling (rond 16u00) uiteraard te consumeren in Alsemberg bij Visit Beersel.

Oktober is immers de maand van de lambiek in Beersel. Na het gratis drankje, kunnen de wandelaars eventueel nog een kijkje nemen in het museum.

Deelname is gratis mits inschrijving.

Datum : 20 oktober 2024

Startpunt en eindpunt: parking Visit Beersel in Alsemberg. Neem op de Brusselse Steenweg afslag de Meent en zo wordt je gestuurd naar de parking van Visit Beersel

 Start uur: 14u00 (1ste groep om 13u45)

 Afstand: +- 6 km (NIET toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen : te smalle trage wegen).

 Inschrijven via: www.visitbeersel.be

 Meer informatie of vragen? visit@beersel.be of willy.defranc@telenet.be

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook nog even meegeven dat de Natuurgidsen Zuidwest Brabant graag en gaarne nieuwe wandelwegen aan het publiek voorstellen… Maar voor eventuele problemen met trage wegen geven ze steevast het emailadres info@tragewegen.be mee waar het probleem kan uitgelegd worden, en je zeker een antwoord mag verwachten op  je vragen.

________________________________________________________________________________________________