maandag 29 maart 2021

De Zennegeus NU per boot via de Zinderende Zenne. RESERVaties STROMEN TOE

Met gratis proevertjes!

Na lang en uiterst discreet onderhandelen hebben 95% van alle Geuzestekers in de Zennevallei een uiterst lucratief akkoord gesloten met de groep “Zinderende Zenne” over een enorme BOEST voor de volgens sommigen slabakkende verkoop van dit wereldbefaamde gerstenat.

Tegelijk is een milieuvriendelijke hoofdvogel geschoten. Het wordt voor iedereen een ongeziene meerwaarde, ook voor de donkergroene activistische jongens en meisjes. Zij halen hun slag thuis.

©Pinterest. Prototype roeiboot Zennegeus.

 

Wij  konden via een gunstige wind naar onze redactie de hand leggen op de eindversie van het akkoord, dat door de stedelijke en gemeentelijke informatiediensten uit Zennevallei en Pajottenland zal worden gepromoot.

We lichten nu dus al een tipje van de sluier: in de toekomst zal het transport van alle geuze en kriek plus de hele sliert aan nevenproducten met frambozen, pruimen en ander fruit exclusief worden verscheept via de Zenne. Voor wie de aardrijkskundeles op school niet goed gevolgd heeft: De Zenne ontspringt in Naast (gemeente Soignies in Wallonïe) en mondt uit in de Dijle ter hoogte van het Zennegat (Voorbij Mechelen in Vlaanderen). De Dijle mondt op haar beurt uit in de Rupel en vervolgens via de Zeeschelde in de Noordzee na een parcours van +/- 100 kilometer.

Het is nog niet duidelijk hoe de distributie verderop zal gebeuren, maar daarvoor liggen de ideeën allemaal al ter tafel. De Vlaamse overheid zal die knoop doorhakken. Zeer snel nog wel.

Met Europa is er een overeenkomst in de maak om de aangepaste boten en de roeiers daarvoor voor 100% te financieren. Zie het prototype hierboven. Een  april is de deadline voor sterk gespierde vrouwen om zich als roeiers te laten registreren. (In het kader van de gelijkheid van vrouwen en mannen is beslist dat de heren pas later dit jaar aan de beurt komen. En over gemengde teams moet UNIA nog advies geven.)

Wie de 5% afvallige producenten zijn, moet geheim blijven. De website waar je  je als kandidaat roeier moet aanmelden, wordt op één april  gelanceerd. 

Gratis degustatie 

Na afloop van de Corona- epidemie en bij voldoende financiële middelen uit de nu al bijna lege stads- en gemeentekassen,  bestaat eventueel de mogelijkheid dat er degustatiestandjes komen op de Zenneterassen langs de Zinderende Zenne. Er worden per gezin zes bonnetjes voorzien.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recent

Rebels Gaasbeek