woensdag 1 februari 2017

Actueel begin 2017



Dit houdt ons bezig
1. We hebben, net als vele anderen, een bezwaarschrift ingediend tegen zowel de milieuvergunning als de bouwvergunning van het zogenaamde Eurostadion op de Heizel, maar ook grotendeels op het grondgebied van de Vlaamse gemeente Grimbergen. Een dossier vol politieke intriges vanuit Brussel opgezet op kosten van alle voetballiefhebbers en alle andere belastingbetalers. Met elfduizend parkeerplaatsen. Goed bezig! Zowel de serieuze als de populaire gazetten, die dezer dagen klaar staan om alles en iedereen te veroordelen, durven het plan niet openlijk af te keuren. Te veel commerciële belangen mee gemoeid, keizer Voetbal?

2. Streekvereniging Zenne en Zoniën bestaat 45 jaar. We vieren dat volgend voorjaar.

3. We hebben dit jaar niet alleen onze eigen zomerzoektocht in Linkebeek. We werken ook mee aan gelijkaardige initiatieven in het kader van een zomerse Erfgoedactie met als thema “industrie” in en samen met Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Later meer hierover.

4. Een vereniging als Zenne en Zoniën is een begrip in onze streek. Wij volgen en wij bekijken alles wat moet, wat kan en wat beter kan op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening en erfgoed.

Wij informeren hierover via allerlei media. Wij werken ook samen met anderen – verenigingen en besturen – elk jaar opnieuw, om onze streek beter en aantrekkelijker te maken. Verdient dat uw steun? Zeer zeker. Bedankt dus aan iedereen die trouw heeft bijgedragen voor 2017.

Voor de anderen: doe ons een plezier en word lid vanaf 10 € op IBAN rekeningnummer van Zenne en Zoniën vzw: BE70 9730 2781 8725 BIC: ARSPBE22. Vanaf 12€ bent u steunend lid.

5. In de nabije toekomst meer over Trage Wegen, Bezoek Plantentuin Meise en bezoek Viskwekerij Linkebeek.

Zenne en Zoniën

Geen opmerkingen:

Een reactie posten