De bestuursmeerderheid in Halle is opgetogen over haar meerjarenplan. De grote lijnen ervan staan op de webstek Halle.be/ Afbeelding Stad Halle©
De bestuursmeerderheid van Halle, bestaande uit SP.a, CD&V en Groen!, is best fier op het meerjarenplan 2020.2025 dat op de jongste gemeenteraad (december 2019) is voorgelegd.
De stad Halle leeft, werkt en zorgt voor haar inwoners. Dat is waarin het stadsbestuur de komende zes jaar meer dan 90 miljoen euro investeert. “We willen dat onze inwoners fier kunnen zijn op hun stad." "We willen dat ze hier doorheen het hele jaar duizend-en-één dingen kunnen beleven, gelukkig kunnen zijn en dat jong en oud goed verzorgd worden. We streven bovendien naar een excellente dienstverlening, die vraaggestuurd is en dus regelmatig wordt bijgesteld”, zegt burgemeester Marc Snoeck (sp.a).
De stad Halle heeft veel troeven: centrale ligging, omgeven door wereldvermaarde natuur, veel werkgelegenheid en voorzien van een aantrekkelijk stadscentrum en goede zorgvoorzieningen. Het moet dan ook niemand verbazen dat zowel jonge gezinnen als oudere mensen zich hier graag vestigen. “We wonen intussen met meer dan veertigduizend inwoners samen in onze stad. Deze groei brengt zeker uitdagingen met zich mee, onder meer op vlak van betaalbaar wonen, goede mobiliteit, veiligheid, kinderopvang en onderwijs”, zegt de burgemeester. Halle is nog steeds niet erkend als centrumstad. “Dit betekent dat we voor de uitoefening van onze centrumfunctie geen financiële middelen krijgen van de Vlaamse overheid, hoewel daar wel nood aan is,” vult eerste schepen Dieuwertje Poté (CD&V) aan.
“Wij beseffen dat onze beleidskeuzes een impact zullen hebben op de komende generaties. We hebben dan ook een duidelijke visie op de toekomst van de stad. Wij willen dat de stad Halle een duurzame, “slimme” en mensvriendelijke stad is, waar dienstverlening, bereikbaarheid, levenskwaliteit en verbondenheid centraal staan”, vervolgt burgemeester Marc Snoeck (sp.a).
Schepen Bram Vandenbroecke (Groen!) vult aan: “Het voorgaande vertaalt zich concreet in onze drie grote beleidsdoelstellingen. Maar minstens even belangrijk zijn onze transversale engagementen, die als rode draad door alle beleidsdomeinen en acties lopen: toegankelijkheid, duurzaamheid, kindvriendelijkheid en innovatie. Zij moeten waarborgen dat we onze doelstellingen niet uit het oog verliezen.”
Wij kiezen de komende jaren volop voor een model van samenwerking en participatie: geëngageerde inwoners, lokale verenigingen, adviesraden, handelaars en ondernemers hebben kennis en knowhow die erg waardevol is voor ons en waar we rekening mee zullen houden doorheen de legislatuur, zegt het schepencollege.
De oppositiepartijen N-VA en Open VLD delen het enthousiasme van de meerderheidspartijen niet en hebben op de gemeenteraad heel wat kritiek geuit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten