maandag 27 juli 2020

HALLE - Villa Reumont staat te koop, zo meldt het Comité V


 Heet van de Naald:  de Villa Reumont staat te koop.   Zopas is dit gemeld door het Comité dat zich tegen de sloop en vervanging ervan door een appartementsblok  verzet. Het Comité gaat er van uit dat de villa bewaard blijft.  Ziehier hun net binnengelopen bericht: 


©IMMOWEB  Enkele foto's van het interieur van de villa zoals ze op de Immoweb-advertentie staan.

"Goed nieuws! De villa staat te koop. We veronderstellen dat we hieruit mogen concluderen dat de projectontwikkelaar de handdoek in de ring gegooid heeft. En dat de villa voorlopig gered is. Bij de diensten van de stad hebben ze alvast geen weet van nieuwe of aangepaste bouwaanvragen voor het perceel waarop de villa staat.

Hopelijk vindt de huidige eigenaar een koper die de villa naar waarde schat en wordt de villa in ere gelaten.
Via de link hieronder kan je het zoekertje bekijken op immoweb. Hier kunnen we nu ook foto's zien van het interieur dat nog steeds in prachtige staat lijkt.


Wie (iemand kent die) een miljoentje te veel heeft... 😉


Ondertussen was de wijnactie een groot succes. We hebben maar liefst 720 flessen verkocht. Jullie hebben massaal wijn besteld (en velen zelfs nog bijbesteld), waarvoor 720 maal een dikke merci!! Met de opbrengst hebben we een substantieel deel van de advocatenkosten kunnen dekken. 
Onze wijnsponsor was trouwens ook heel erg blij met het resultaat dat de villa gered is en heeft me laten weten dat onze korting blijft doorlopen. Dus wie nog wijn wilt bestellen, kan dit zeker.


Nogmaals heel erg bedankt voor alle steun!Vriendelijke groeten"

Omschrijving op Immoweb


Prachtige historische villa in art-deco stijl

“Villa Sainte Anne” werd ontworpen door de Brusselse architect René Housiaux en gebouwd in 1928.

Deze woning heeft een grote erfgoedwaarde voor de Stad Halle. Het betreft een zeer authentiek voorbeeld van art-deco stijl.


Gelegen in de Sint-Rochuswijk in de residentiële Villalaan in Halle. In de onmiddellijke omgeving vindt u verschillende handelszaken, horeca, supermarkten, scholen en andere voorzieningen. Het treinstation van Halle ligt op 500m wandelafstand.
Totale oppervlakte van de bebouwde lagen is 578 m².
Totale grondoppervlakte bedraagt 2657 m².
De woning is omgeven door een zeer mooie privatieve tuin.
Grote inkomhall met trap. Mooie woonkamer op parket. Ruime en lichte keuken met zicht op de tuin. Aanpalend aan de keuken bevindt zich de eetkamer.


Aan de andere zijde van de inkomhall bevinden zich de vestiaire en het gastentoilet. Ook de gezellige lees- en tv-ruimte kan u hier terugvinden.


Op de 1ste verdieping met houten vloeren bevinden zich 4 ruime en 1 kleinere slaapkamer, de gezellige lees- en studeerkamer, de badkamer met authentieke muurtegels en een bergruimte.


Op de 2de verdieping zijn er nog 2 extra slaapkamers en een eventueel nog verder in te richten zoldergedeelte.
In de grote kelderverdieping (half ondergronds) bevinden zich een ruime wasplaats, een voorraadruimte, een wijnkelder, een aparte hobbyruimte, een cv-ruimte met stookolietank en een garage met plaats voor 2 wagens.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten