De Colruytgroep gaat landbouwgronden opkopen en heeft daarvoor een aparte "exploitatievennootschap" opgericht: Agripartners.
©Colruyt Group |
Dat bericht verscheen vandaag 25 september 2020 in het dagblad "De Tijd". Lokale boeren moeten die gronden bewerken en het merendeel van de oogst zou in de Colruytwinkels terecht moeten komen. De groep bezit al landbouwgronden maar heeft niet echt grip op wat daarop wordt verbouwd. De Tijd citeert het Vlaams Infocentrum Land- en tuinbouw als bron. Hier vind je meer informatie over de bedoelingen van Colruyt.
Colruyt Group zoekt al langer de samenwerking op met de land- en tuinbouwsector. Doorheen de jaren werden al een aantal projecten op poten gezet met een directe link naar landbouw. Denk maar aan de rechtstreekse samenwerking met aardappeltelers, het opzetten van een nieuwe Belgische biovarkensketen en een directe samenwerking met drie producentenorganisaties. Met de aankoop van biolandbouwbedrijf Het Zilverleen werd een stap verder gezet. Een zelfstandige boer is er verantwoordelijk voor het dagelijks management, maar belangrijke strategische beslissingen worden samen met Colruyt Group genomen en geëvalueerd.
Er zou prioriteit gegeven worden aan gronden rondom de hoofdzetel in Halle.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten